Remove 0s from data labels

I want to remove 0's from data labels (i.e. only show data labels when it is not 0). 

 

Any idea how I can do this? I've attached a picture of the card I'm seeing. As you can see, there are a lot of 0s in the data labels. 

Screen Shot 2020-03-25 at 1.23.59 PM.png

Comments

  • GrantSmith
    GrantSmith Indiana 🔴

    Hi @hamza_123 

     

    You could create a new beastmode to return an empty string if the value is 0 otherwise return the value

    CASE WHEN `value` = 0 THEN '' ELSE `value` END

    Put this calculated field into the Tooltip 1 field and then set the data value label to be Tooltip 1 instead.

  • Grant's solution would likely be the most comprehensive for a variety of different scenarios.

     

    I'm also curious as to how your Data Label Settings are configured. If "Show When Zero" is unchecked, it should automatically hide all your "0" values. Seems to work for all my charts.


    Capture.PNG

  • For the first solution provided: empty thread even shows if beast mode selected. 

     

    For the second solution provided: My shows 0 box is unchecked. Even then this is hapenning. I don't get it

  • GrantSmith
    GrantSmith Indiana 🔴

    @hamza_123 How are your data label settings defined? Did you change it to reference %TOOLTIP1 instead of leaving it blank?

     

    What do you mean by empty thread?

  • I've realized that although the line seems its equal to zero, when I hover over it it actually has a value. That is why it keeps on showing. 

     

    Thank you everyone for the input : )

This discussion has been closed.