Issues with cutoff characters at top of series for scatter chart

I've built a scatter chart and am having an odd issue with some weird noise at the top of my legend... This appears to be the result from putting a Tooltip value for data labels. And it makes the chart look very amateurish.

Can anyone advise on this?

See screenshots below. The first shows the issue I'm having...

And this one is when I remove the tooltip value (which clears up the clutter, but unfortunately disables me from incorporating data labels).


Answers

  • GrantSmith
    GrantSmith Indiana 🥷

    This appears to be a display bug. I’d recommend reaching out to support and logging a case with them.



    **Was this post helpful? Click the heart icon**

    **Did this solve your problem? Accept it as a solution!**
  • MarkSnodgrass
    MarkSnodgrass Portland, Oregon 🥷

    Does the issue persist when you save the card and view it outside of Analyzer? Either way, here are a couple options for you.

    In the Data Label Settings, you can toggle the Allow Overlap checkbox and see if that helps.

    Use the Hover Text Settings instead of the Data Label Settings. You can have multiple fields of information in there and separate things into different lines, which will result in a cleaner look and people will see the information when they hover over a dot.




    **Make sure to <3 any users posts that helped you.
    **Please mark as accepted the ones who solved your issue.
  • Yes, it persists outside of analyzer... I tried the options you suggested to no avail. I'll open a support ticket.