Bug?: Running Total zero value missing bar

Reply
Highlighted
Green Belt

Bug?: Running Total zero value missing bar

Hi Dojo,

Has anyone else experianced the following?

On a running total card, if a period has no data to add to the total the bar is missing for that period.

Here is an example, we have a 30 day running total bar chart where on the 16th day no data exists to add to the total.

This should display the same bar value as the previous day, however given there is no data no bar is shown.

 

runningTotal_bug.png

I assume this is a bug somewhere in the calculations, am guessing logically the day value is retrived and added to the running total, however if the day value is zero or null the calculation breaks out of the function. might consider flipping this to get the running total first and then add the day value, or if null then 0, calculate.

 

Anyways, fyi, please review, thanks.

Rgds,

K.

Green Belt

Re: Bug?: Running Total zero value missing bar

Hi Dojo,

Is this issue being reviewed?

Now I've got a second missing bar, there should be no missing bars on a running total unless value is zero at intial previous day 30 and subsequent rolling zero days...

 

runningTotal2_bug.png

 

Many thanks.

Rgds,

K.

Major Brown Belt

Re: Bug?: Running Total zero value missing bar

In case this is still an issue...You probably have null values...which Domo HATES!!!  Since it's a running total, just add a dummy set that adds a zero value for each period so that the thing has something to add to the previous total.  That may do the trick.  

 

Hope all is well!

DataMaven
Breaking Down Silos - Building Bridges
Check out my story!
**Say "Thanks" by clicking the heart in the post that helped you.
**Please mark the post that solves your problem by clicking on "Accept as Solution"
Announcements
Looking for the latest Community solutions? Please visit our accepted solutions board here!